Kukbuk nr.26 FERMENT Marzec-Kwiecień 2017
Kukbuk nr.26 FERMENT Marzec-Kwiecień 2017
Jest już dostępne wiosenne wydanie magazynu kulturalno-kulinarnego KUKBUK
a w nim :
Kolorowe śniadanie na Dzień Kobiet (i na zwykły dzień też)
Muślinowe baby, pasztety i żurki na Wielkanoc
Serniki z Ameryki w sam raz na polski stół
Instrukcja kiszenia kimchi z Syberii
Reportaż o zjawisku współdzielenia w kuchni
Dania bite rózgą
Reportaż o twórcy tureckich miedzianych garnków
Nowości książkowe
Tace na świąteczne ciasta
Kiszonki Aleksandra Barona
Ranking ekstraktów waniliowych
Felietony Agaty Wojdy, Macieja Nowaka, Sandora Katza
Kuchnia Łukasza Jemioła
Wywiad z Rafałem Olbińskim
Jajeczne przepisy z wrocławskiej restauracji Dinette
Nowy numer magazynu KUKBUK już w sprzedaży
W numerze zatytułowanym „Ferment” czytamy amerykańskiego guru fermentacji Sandora Katza, sondujemy malarza Rafała Olbińskiego, jak to jest rzucać się w objęcia nieznanego i zaglądamy do lodówki Łukasza Jemioła. Dzień zaczynamy od prostych ale bardzo efektownych jajecznych dań z wrocławskiego Dinette, próbujemy też nowych przepisów na Wielkanoc i kiszonek Aleksandra Barona, nie zapominając o pewnej egzotycznej wersji kimchi prosto z Syberii.
Kukbuk nr.26 FERMENT Marzec-Kwiecień 2017 196 stron w cenie 19 zł