https://szlakamismakow.pl
  • START Blog kulinarny
  • Przepisy
  • Aktualności
  • Kulinarne ABC
  • Encyklopedia przypraw
  • Kontakt
  • START Blog kulinarny
  • Przepisy
  • Aktualności
  • Kulinarne ABC
  • Encyklopedia przypraw
  • Kontakt
  • Home
  • Aktualności
  • Kuchnia 10-2017 Magazyn dla smakoszy

Kuchnia 10-2017 Magazyn dla smakoszy

Wpis wrz 25th, 2017
przez Szlakami smaków
Kategorie:
  • Aktualności
  • Prasa kulinarna

Kuchnia 10-2017 Magazyn dla smakoszy

W wydaniu październikowym przepisy na dania zawierające wyłącznie polskie produkty.

Założyliśmy, że wszystkie składniki użyte w naszych przepisach w tym numerze muszą pochodzić z Polski – mówi Ewa Wagner, redaktor naczelna. – Odrzuciliśmy nawet pieprz, bo ten przecież pochodzi z importu. Zapytacie, po co ta zabawa? Mamy wrażenie, że wielu Polaków ciągle nie docenia polskiej żywności i potencjału lokalnych dostawców, wydaje im się, że robienie zakupów na bazarze jest kosztowniejsze niż w dyskoncie – dodaje.

W wydaniu czytelnicy znajdą przepisy m.in. na słodkie i wytrawne dania z gruszek, jesienne nalewki, proste i wyrafinowane placki ziemniaczane, a także sposoby na łączenie kaszy i grzybów oraz na potrawy ze składników sezonowych. Redakcja zaprezentuje kulinarne zalety Podlasia i przedstawi historię kaszy. Czytelnicy znajdą w wydaniu także 20-stronicowy zeszyt z przepisami na dania kuchni polskiej podzielony według regionów, z których pochodzą potrawy.

„Kuchnia” to ekskluzywny miesięcznik dla miłośników sztuki kulinarnej prezentujący autorskie i sprawdzone przepisy, odkrywający przed Czytelnikami wspaniały świat smaków i aromatów.

Na łamach czasopisma zamieszczane są przepisy: sezonowe, na każdą okazję, oryginalne, proste, robione od podstaw, zawsze sprawdzone. Raz tradycyjne, raz nowoczesne, nasze rodzime, z różnych stron świata, opatrzone doskonałymi, artystycznymi zdjęciami.

W magazynie znajdziemy także artykuły na temat zwyczajów kulinarnych w różnych zakątkach świata i Polski, ciekawostki historyczne z kuchnią i jedzeniem w tle, porady dotyczące wyposażenia kuchni, poświęcone drobiazgom, urządzeniom, akcesoriom, skrzące się dowcipem felietony oraz nowiny i plotki ze świata szlachetnych trunków.

Kuchnia 10-2017 Magazyn dla smakoszy

122 strony – 9,99 zł

Szlakami smaków

Dodaj swój komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

O mnie

O mnie

Witajcie... na najwyższym kulinarnym blogu w Polsce. Zakopane... miasto w którym się wychowałem i mieszkam , to jak zapewne wiecie idealna baza wypadowa na górskie szlaki.
Mam nadzieję , że od teraz będzie to również idealne miejsce do naszych wspólnych kulinarnych podróży i wycieczek - "Szlakami Smaków".
Zapraszam do odkrywania , smakowania , poznawania tych zupełnie nowych jak również tych bardziej znanych kulinarnych ścieżek.

Ja , to ten gość po prawej (na zdjęciu) wraz z Tomkiem Jakubiakiem, byłem uczestnikiem warsztatów kulinarnych "Zdrowy Fast Food" w Akademii Smaku Boscha.

Komentujcie, udostępniajcie, odwiedzajcie. Będę się starał, żeby było coraz smaczniej ...
Pozdrawiam Piotrek :))

Polub nas na FB

Kategorie

Grill

Grill

Kasza i ryż

Kasza i ryż

Ryby

Ryby

Sałatki i surówki

Sałatki i surówki

Warzywa

Warzywa

Wołowina

Wołowina

Zupy

Zupy

Popularne Tagi

jaglana kasza zdrowe

Polecamy – Noclegi Zakopane

Zakopane Tanie Spanie

Popularne przepisy

  • Pieczony udziec z indykaPieczony udziec z indyka Pieczony udziec z indyka Soczysty, bardzo smaczny , rozpływający się…
  • Smażona kacza pierś czyli Stek z kaczkiSmażona kacza pierś czyli Stek z kaczki Smażona kacza pierś czyli Stek z kaczki , to nic…
  • Pieczony boczek z piekarnikaPieczony boczek z piekarnika Pyszny pieczony boczek. Świetny pomysł zarówno jako danie obiadowe ,…
  • Pieczony kalafiorPieczony kalafior Proste i bardzo smaczne danie. Pieczony w piekarniku kalafior z…
  • Rydze z patelni smażone na maśle po ZakopiańskuRydze z patelni smażone na maśle po Zakopiańsku Rydze z patelni smażone na maśle po Zakopiańsku Proste, i…

Polub nas na FB

Facebook Pagelike Widget

Popularne artykuły

  • Ziemniaki truflowe (Fioletowe ziemniaki)Ziemniaki truflowe (Fioletowe ziemniaki) Ziemniaki truflowe czyli Vitelotte, zwane również Chińskimi truflami, to francuska…
  • Komosa ryżowa (quinoa) - Co to jest i jak ją gotować?Komosa ryżowa (quinoa) – Co to jest i jak ją gotować? Komosa ryżowa (quinoa) - Co to jest i jak ją…
  • Kiseli kupus - kiszona główka kapustyKiseli kupus – kiszona główka kapusty Kiseli kupus - kiszona główka kapusty O istnieniu produktu o…
  • Kurki w kuchni - jak je oczyścić i jak mrozićKurki w kuchni – jak je oczyścić i jak mrozić Kurki w kuchni mają naprawdę szerokie zastosowanie. Bardzo często stanowią…
  • Zest i zester – co to jest?Zest i zester – co to jest? Zest i zester – co to jest? Zest - to…
  • Kontakt

Szlakami Smaków © 2016-2021