https://szlakamismakow.pl
  • START Blog kulinarny
  • Przepisy
  • Aktualności
  • Kulinarne ABC
  • Encyklopedia przypraw
  • Kontakt
  • START Blog kulinarny
  • Przepisy
  • Aktualności
  • Kulinarne ABC
  • Encyklopedia przypraw
  • Kontakt
  • Home
  • Aktualności
  • Good Food Edycja Polska 11/2016

Good Food Edycja Polska 11/2016

Wpis lis 8th, 2016
przez Szlakami smaków
Kategorie:
  • Aktualności
  • Prasa kulinarna

Good Food Edycja Polska 11/2016

Już jest najnowszy numer polskiej edycji magazynu Good Food – A w nim ponad 120 stron wspaniałych przepisów.

Świeżo wyciskane, kolorowe soki, jako lekarstwo na zimowe przeziębienia oraz smutki; drinki na uroczyste okazje; kaszę kuskus zastępuje kalafior; pieczony indyk; szalone przepisy na świąteczne wypieki; trufle, pralinki i domowy zielnik; 10 pomysłów na małe, wieczorne co nieco; maślany pudding i owoce pod kruszonką; późne śniadania, w sam raz na niedzielę i święta; poznaj historię pierników od starożytności do dziś; żona kucharza gotuje; Tom Kerridge poleca sprawdzone „patenty”; desery, które zastąpią świąteczne dekoracje; autorki książek kulinarnych polecają wyjątkowe potrawy z rodzinnych stron; James Martin poleca pyszne przystawki; w Klubie ciast bajkowe wypieki, w które warto zaangażować dzieci; jak zapanować nad żywiołem świątecznych przygotowań; Diana Rusiłowicz poleca ciasto z koperkiem i placki ze śledziem.

W listopadowym wydaniu mamy już pierwsze kulinarne przymiarki do Świąt Bożego Narodzenia , ale nie tylko …    Jest jak zawsze mnóstwo przepisów na różne wyjątkowe okazje jak : imprezy rodzinne, niedzielne obiady, przyjęcia w gronie przyjaciół czy romantyczne kolacje. Są również propozycja dań dla miłośników zdrowych i smacznych potraw do przygotowania na co dzień. Wśród kulinarnych inspiracji na ten miesiąc mamy m.in pieczonego indyk z oryginalnymi dodatkami , pieczoną szynka , polędwice wołową, kulebiak z łososiem ,wegetariańską zapiekanka. Są sałatki, przystawki, ryby, warzywa, owoce morza w najróżniejszych kombinacjach. A dla łasuchów bezowy wieniec z owocami, czekoladowe ptysie, piernikowy tort, płonące ciasto, babeczki z bakaliami, pralinki z alkoholowym nadzieniem… uff…   Jest tego naprawdę dużo.

Good Food Edycja Polska 11/2016

Szlakami smaków

Dodaj swój komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

O mnie

O mnie

Witajcie... na najwyższym kulinarnym blogu w Polsce. Zakopane... miasto w którym się wychowałem i mieszkam , to jak zapewne wiecie idealna baza wypadowa na górskie szlaki.
Mam nadzieję , że od teraz będzie to również idealne miejsce do naszych wspólnych kulinarnych podróży i wycieczek - "Szlakami Smaków".
Zapraszam do odkrywania , smakowania , poznawania tych zupełnie nowych jak również tych bardziej znanych kulinarnych ścieżek.

Ja , to ten gość po prawej (na zdjęciu) wraz z Tomkiem Jakubiakiem, byłem uczestnikiem warsztatów kulinarnych "Zdrowy Fast Food" w Akademii Smaku Boscha.

Komentujcie, udostępniajcie, odwiedzajcie. Będę się starał, żeby było coraz smaczniej ...
Pozdrawiam Piotrek :))

Polub nas na FB

Kategorie

Grill

Grill

Kasza i ryż

Kasza i ryż

Ryby

Ryby

Sałatki i surówki

Sałatki i surówki

Warzywa

Warzywa

Wołowina

Wołowina

Zupy

Zupy

Popularne Tagi

jaglana kasza zdrowe

Polecamy – Noclegi Zakopane

Zakopane Tanie Spanie

Popularne przepisy

  • Pieczony udziec z indykaPieczony udziec z indyka Pieczony udziec z indyka Soczysty, bardzo smaczny , rozpływający się…
  • Smażona kacza pierś czyli Stek z kaczkiSmażona kacza pierś czyli Stek z kaczki Smażona kacza pierś czyli Stek z kaczki , to nic…
  • Pieczony boczek z piekarnikaPieczony boczek z piekarnika Pyszny pieczony boczek. Świetny pomysł zarówno jako danie obiadowe ,…
  • Pieczony kalafiorPieczony kalafior Proste i bardzo smaczne danie. Pieczony w piekarniku kalafior z…
  • Rydze z patelni smażone na maśle po ZakopiańskuRydze z patelni smażone na maśle po Zakopiańsku Rydze z patelni smażone na maśle po Zakopiańsku Proste, i…

Polub nas na FB

Facebook Pagelike Widget

Popularne artykuły

  • Ziemniaki truflowe (Fioletowe ziemniaki)Ziemniaki truflowe (Fioletowe ziemniaki) Ziemniaki truflowe czyli Vitelotte, zwane również Chińskimi truflami, to francuska…
  • Komosa ryżowa (quinoa) - Co to jest i jak ją gotować?Komosa ryżowa (quinoa) – Co to jest i jak ją gotować? Komosa ryżowa (quinoa) - Co to jest i jak ją…
  • Kiseli kupus - kiszona główka kapustyKiseli kupus – kiszona główka kapusty Kiseli kupus - kiszona główka kapusty O istnieniu produktu o…
  • Kurki w kuchni - jak je oczyścić i jak mrozićKurki w kuchni – jak je oczyścić i jak mrozić Kurki w kuchni mają naprawdę szerokie zastosowanie. Bardzo często stanowią…
  • Zest i zester – co to jest?Zest i zester – co to jest? Zest i zester – co to jest? Zest - to…
  • Kontakt

Szlakami Smaków © 2016-2021