Good Food Edycja Polska 11/2016
Good Food Edycja Polska 11/2016
Już jest najnowszy numer polskiej edycji magazynu Good Food – A w nim ponad 120 stron wspaniałych przepisów.
Świeżo wyciskane, kolorowe soki, jako lekarstwo na zimowe przeziębienia oraz smutki; drinki na uroczyste okazje; kaszę kuskus zastępuje kalafior; pieczony indyk; szalone przepisy na świąteczne wypieki; trufle, pralinki i domowy zielnik; 10 pomysłów na małe, wieczorne co nieco; maślany pudding i owoce pod kruszonką; późne śniadania, w sam raz na niedzielę i święta; poznaj historię pierników od starożytności do dziś; żona kucharza gotuje; Tom Kerridge poleca sprawdzone „patenty”; desery, które zastąpią świąteczne dekoracje; autorki książek kulinarnych polecają wyjątkowe potrawy z rodzinnych stron; James Martin poleca pyszne przystawki; w Klubie ciast bajkowe wypieki, w które warto zaangażować dzieci; jak zapanować nad żywiołem świątecznych przygotowań; Diana Rusiłowicz poleca ciasto z koperkiem i placki ze śledziem.
W listopadowym wydaniu mamy już pierwsze kulinarne przymiarki do Świąt Bożego Narodzenia , ale nie tylko … Jest jak zawsze mnóstwo przepisów na różne wyjątkowe okazje jak : imprezy rodzinne, niedzielne obiady, przyjęcia w gronie przyjaciół czy romantyczne kolacje. Są również propozycja dań dla miłośników zdrowych i smacznych potraw do przygotowania na co dzień. Wśród kulinarnych inspiracji na ten miesiąc mamy m.in pieczonego indyk z oryginalnymi dodatkami , pieczoną szynka , polędwice wołową, kulebiak z łososiem ,wegetariańską zapiekanka. Są sałatki, przystawki, ryby, warzywa, owoce morza w najróżniejszych kombinacjach. A dla łasuchów bezowy wieniec z owocami, czekoladowe ptysie, piernikowy tort, płonące ciasto, babeczki z bakaliami, pralinki z alkoholowym nadzieniem… uff… Jest tego naprawdę dużo.
Good Food Edycja Polska 11/2016