https://szlakamismakow.pl
  • START Blog kulinarny
  • Przepisy
  • Aktualności
  • Kulinarne ABC
  • Encyklopedia przypraw
  • Kontakt
  • START Blog kulinarny
  • Przepisy
  • Aktualności
  • Kulinarne ABC
  • Encyklopedia przypraw
  • Kontakt
  • Home
  • Aktualności
  • Good Food Edycja Polska 04/2017

Good Food Edycja Polska 04/2017

Wpis kw. 27th, 2017
przez Szlakami smaków
Kategorie:
  • Aktualności
  • Prasa kulinarna

Good Food Edycja Polska 04/2017

W numerze :

Trendy i nowości
• Z CZYM TO SIĘ JE? Naucz się robić popping i przygotuj sałatkę z ekspandowanymi zbożami, zobacz nowe produkty na rynku, zainspiruj się książkami kucharskimi oraz poznaj ciekawostki żywieniowe|9
• W PIĘCIU SMAKACH Oryginalne pomysły na tosty|11
• MODNY DRINK Piña colada w nowej odsłonie|13

W tym miesiącu

• ZIELONA BOMBA Nasyć się smakiem i urodą awokado, dodając je do sałatek, przekąsek i deserów. Rozgniecione, zmiksowane, a nawet grillowane|18
• PRAWDZIWA UCZTA WEDŁUG JOHNA TORODE’A|26
• LENIWY BRUNCH NA SŁODKO|34
• PAELLA, CZYLI JEDNOGARNKOWA KOLACJA NA PONIEDZIAŁEK|36
• RYBA Z FRYTKAMI PO AZJATYCKU – POCZĘSTUJ PRZYJACIÓŁ|38
• DODATKI W WERSJI SLOW|40
• MALI CUKIERNICY PIEKĄ NA ŚWIĘTA|42
• CYTRYNOWO-MARCEPANOWE BUŁECZKI Z KRZYŻYKIEM|46
• WIOSENNY OBIAD Rosie serwuje pieczoną wieprzowinę, ziemniaki w stylu Hasselback i deserki z amaretti|48

Zdrowo na co dzień

• AKCJA REGENERACJA Węglowodany i białko – wzmocnij się po treningu|53
• TACOS Z KURCZAKIEM Odchudzone przez Angelę uzależniają równie mocno jak meksykański oryginał|54
• 10 PRZEKĄSEK Podjadaj bez wyrzutów sumienia, bo każda z nich ma mniej niż 150 kalorii|56
• ZDROWE I SZYBKIE Posiłki, które dodadzą Ci sił w pracowite dni|58
• NIEZŁA SZTUKA Nowe pomysły na ryby|62

Historie od kuchni

• ZIELONI KUCHARZE Poznaj szefów kuchni, którzy postawili na ekologię|64

GF Inspiruje

• UGOTUJ Z DZIEĆMI Kąski z kurczaka i spaghetti z sosem pomidorowym|70
• MUSZLE I MUSZELKI Barney zaprasza na sercówki, małże i omułki|72
• SŁODKIE DO HERBATY 6 ciast i ciasteczek retro – nostalgiczne babcine receptury|76
• CO NA KOLACJĘ? Nie łam sobie głowy, bo mamy dania z sezonowymi warzywami|86
• Z MYŚLĄ O JUTRZE Ciasto czekoladowo-sezamowe, pikantna potrawka i quiche – zrób je w weekend, a będą jak znalazł w zabiegane dni|92

Podróże

• MALEZJA NA TALERZU Zwyciężczyni MasterChef zabiera nas w smakowicie egzotyczną podróż|97
• KLUB CIAST Inspirowane kwiatami ciasta znaczą więcej niż świeży bukiet|102
• WYPATRZONE NA BLOGU Magdalena Reszela prezentuje Tort makowo-cytrynowy z lemon curd|108

Good Food Edycja Polska 04/2017

Szlakami smaków

Dodaj swój komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

O mnie

O mnie

Witajcie... na najwyższym kulinarnym blogu w Polsce. Zakopane... miasto w którym się wychowałem i mieszkam , to jak zapewne wiecie idealna baza wypadowa na górskie szlaki.
Mam nadzieję , że od teraz będzie to również idealne miejsce do naszych wspólnych kulinarnych podróży i wycieczek - "Szlakami Smaków".
Zapraszam do odkrywania , smakowania , poznawania tych zupełnie nowych jak również tych bardziej znanych kulinarnych ścieżek.

Ja , to ten gość po prawej (na zdjęciu) wraz z Tomkiem Jakubiakiem, byłem uczestnikiem warsztatów kulinarnych "Zdrowy Fast Food" w Akademii Smaku Boscha.

Komentujcie, udostępniajcie, odwiedzajcie. Będę się starał, żeby było coraz smaczniej ...
Pozdrawiam Piotrek :))

Polub nas na FB

Kategorie

Grill

Grill

Kasza i ryż

Kasza i ryż

Ryby

Ryby

Sałatki i surówki

Sałatki i surówki

Warzywa

Warzywa

Wołowina

Wołowina

Zupy

Zupy

Popularne Tagi

jaglana kasza zdrowe

Polecamy – Noclegi Zakopane

Zakopane Tanie Spanie

Popularne przepisy

  • Pieczony udziec z indykaPieczony udziec z indyka Pieczony udziec z indyka Soczysty, bardzo smaczny , rozpływający się…
  • Smażona kacza pierś czyli Stek z kaczkiSmażona kacza pierś czyli Stek z kaczki Smażona kacza pierś czyli Stek z kaczki , to nic…
  • Pieczony boczek z piekarnikaPieczony boczek z piekarnika Pyszny pieczony boczek. Świetny pomysł zarówno jako danie obiadowe ,…
  • Pieczony kalafiorPieczony kalafior Proste i bardzo smaczne danie. Pieczony w piekarniku kalafior z…
  • Rydze z patelni smażone na maśle po ZakopiańskuRydze z patelni smażone na maśle po Zakopiańsku Rydze z patelni smażone na maśle po Zakopiańsku Proste, i…

Polub nas na FB

Facebook Pagelike Widget

Popularne artykuły

  • Ziemniaki truflowe (Fioletowe ziemniaki)Ziemniaki truflowe (Fioletowe ziemniaki) Ziemniaki truflowe czyli Vitelotte, zwane również Chińskimi truflami, to francuska…
  • Komosa ryżowa (quinoa) - Co to jest i jak ją gotować?Komosa ryżowa (quinoa) – Co to jest i jak ją gotować? Komosa ryżowa (quinoa) - Co to jest i jak ją…
  • Kiseli kupus - kiszona główka kapustyKiseli kupus – kiszona główka kapusty Kiseli kupus - kiszona główka kapusty O istnieniu produktu o…
  • Kurki w kuchni - jak je oczyścić i jak mrozićKurki w kuchni – jak je oczyścić i jak mrozić Kurki w kuchni mają naprawdę szerokie zastosowanie. Bardzo często stanowią…
  • Zest i zester – co to jest?Zest i zester – co to jest? Zest i zester – co to jest? Zest - to…
  • Kontakt

Szlakami Smaków © 2016-2021