Good Food Edycja Polska 04/2017
Good Food Edycja Polska 04/2017
W numerze :
Trendy i nowości
• Z CZYM TO SIĘ JE? Naucz się robić popping i przygotuj sałatkę z ekspandowanymi zbożami, zobacz nowe produkty na rynku, zainspiruj się książkami kucharskimi oraz poznaj ciekawostki żywieniowe|9
• W PIĘCIU SMAKACH Oryginalne pomysły na tosty|11
• MODNY DRINK Piña colada w nowej odsłonie|13
W tym miesiącu
• ZIELONA BOMBA Nasyć się smakiem i urodą awokado, dodając je do sałatek, przekąsek i deserów. Rozgniecione, zmiksowane, a nawet grillowane|18
• PRAWDZIWA UCZTA WEDŁUG JOHNA TORODE’A|26
• LENIWY BRUNCH NA SŁODKO|34
• PAELLA, CZYLI JEDNOGARNKOWA KOLACJA NA PONIEDZIAŁEK|36
• RYBA Z FRYTKAMI PO AZJATYCKU – POCZĘSTUJ PRZYJACIÓŁ|38
• DODATKI W WERSJI SLOW|40
• MALI CUKIERNICY PIEKĄ NA ŚWIĘTA|42
• CYTRYNOWO-MARCEPANOWE BUŁECZKI Z KRZYŻYKIEM|46
• WIOSENNY OBIAD Rosie serwuje pieczoną wieprzowinę, ziemniaki w stylu Hasselback i deserki z amaretti|48
Zdrowo na co dzień
• AKCJA REGENERACJA Węglowodany i białko – wzmocnij się po treningu|53
• TACOS Z KURCZAKIEM Odchudzone przez Angelę uzależniają równie mocno jak meksykański oryginał|54
• 10 PRZEKĄSEK Podjadaj bez wyrzutów sumienia, bo każda z nich ma mniej niż 150 kalorii|56
• ZDROWE I SZYBKIE Posiłki, które dodadzą Ci sił w pracowite dni|58
• NIEZŁA SZTUKA Nowe pomysły na ryby|62
Historie od kuchni
• ZIELONI KUCHARZE Poznaj szefów kuchni, którzy postawili na ekologię|64
GF Inspiruje
• UGOTUJ Z DZIEĆMI Kąski z kurczaka i spaghetti z sosem pomidorowym|70
• MUSZLE I MUSZELKI Barney zaprasza na sercówki, małże i omułki|72
• SŁODKIE DO HERBATY 6 ciast i ciasteczek retro – nostalgiczne babcine receptury|76
• CO NA KOLACJĘ? Nie łam sobie głowy, bo mamy dania z sezonowymi warzywami|86
• Z MYŚLĄ O JUTRZE Ciasto czekoladowo-sezamowe, pikantna potrawka i quiche – zrób je w weekend, a będą jak znalazł w zabiegane dni|92
Podróże
• MALEZJA NA TALERZU Zwyciężczyni MasterChef zabiera nas w smakowicie egzotyczną podróż|97
• KLUB CIAST Inspirowane kwiatami ciasta znaczą więcej niż świeży bukiet|102
• WYPATRZONE NA BLOGU Magdalena Reszela prezentuje Tort makowo-cytrynowy z lemon curd|108
Good Food Edycja Polska 04/2017