https://szlakamismakow.pl
  • START Blog kulinarny
  • Przepisy
  • Aktualności
  • Kulinarne ABC
  • Encyklopedia przypraw
  • Kontakt
  • START Blog kulinarny
  • Przepisy
  • Aktualności
  • Kulinarne ABC
  • Encyklopedia przypraw
  • Kontakt
  • Home
  • Aktualności
  • Good Food Edycja Polska 03/2017

Good Food Edycja Polska 03/2017

Wpis mar 30th, 2017
przez Szlakami smaków
Kategorie:
  • Aktualności
  • Prasa kulinarna

Good Food Edycja Polska 03/2017

W numerze :

Trendy i nowości
• Z CZYM TO SIĘ JE? Wiosenna dieta może być przyjemna
• MIŁOŚĆ OD PIERWSZEGO KĘSA Ciasteczka, które przekażą najczulsze wyznania, gdy Tobie zabraknie słów
• DESER MARZEŃ Kremowe mini-puddingi z mascarpone i bananami

W tym miesiącu
• DORZUĆ WIOSNĘ DO GARNKÓW Jednogarnkowe potrawy do których dodasz mnóstwo wiosennych warzyw, witamin i smaków!
• PROSTE PRZEPISY NA JAGNIĘCINĘ Właśnie jest na nią sezon. Wypróbowane teraz przepisy, zachowaj na Wielkanoc
• CELEBRUJMY DANIA STIR-FRY Przepiękne i, oczywiście – przepyszne wieloskładnikowe kompozycje, przyrządzone w 20 minut

Zdrowo na co dzień
• UGOTUJ TO DZISIAJ! Dania na obiad lub kolację, inspirowane kuchniami świata, od Maroka po Skandynawię. Znajdź ulubiony przepis
• 6 NAJLEPSZYCH OMLETÓW Idealny omlet francuski, omlet à la suflet z karczochami i pieczoną papryką… Na śniadanie, obiad, kolację
• SŁODKIE I LEKKIE Desery, które poprawią samopoczucie i nie zburzą wiosennych postanowień, dotyczących odchudzania
• OBIAD BEZ NABIAŁU Sycące i smaczne potrawy z roślinnych składników. Przepisy, w których wykorzystasz wszystko, co oferuje wiosna
• WEGAŃSKIE CIASTECZKA Chrupiące batoniki ze słonym karmelem i czekoladową polewą. Nie tylko weganie się skuszą!
• KURCZAK BIRYANI Klasyczna potrawa w wersji light, ale tak samo smaczna. Zrób więcej, żeby zostało na jutro

Historie od kuchni
• PIĄTKOWY WIECZÓR, PO PROSTU Czasem marzymy, by spędzić go w domu z rodziną, przyjaciółmi. Warto przygotować coś pysznego i podjadać non stop, bez wyrzutów sumienia

GF Inspiruje
• WYTRAWNE WYPIEKI Paszteciki, tarty, bułeczki, placki, calzone. Farsze i nadzienia na każdy gust. Aż wspaniałych 13 przepisów!
• OGNISTE RYBY Czyli ryby i owoce morza w wersji na ostro. Pieczone, duszone, grillowane, wrzucone do jednego garnka z pysznymi dodatkami – wybieraj!
• WEGETARIAŃSKA UCZTA Zjedz jeszcze więcej wiosennych warzyw – z ryżem, w aromatycznym curry i pikantnym chili
• CIASTA, KTÓRE ZAWSZE WYCHODZĄ Sprawdzone przepisy najlepszych kucharzy. Tu nie ma miejsca na improwizację, ale efekt jest przewidywalnie znakomity

Podróże
• NAŁÓŻ SOBIE PO MEKSYKAŃSKU Przystawki, danie główne deser – można najeść się do syna, gotując, zgodnie z przepisami jednej z najlepszych kuchni świata

Co numer
• KLUB CIAST Podajemy przepis na ciasto francuskie, a potem klasyczne Eccles przechodzą metamorfozę
• WSZYSTKO O RYŻU Małe ziarenka mają różny smak i przeznaczenie
• ABC SUSZONYCH PRZYPRAW Jak suszyć, przechowywać, do czego używać suszonych listków, łodyg, płatków


Redaktor Naczelny poleca :

Dorzućcie do garnków trochę wiosny! Z takim przesłaniem, oddajemy w Wasze ręce kolejny numer magazynu.

Wiosną chcemy się odnowić, odświeżyć, lepiej się poczuć i zrzucić kilka nadmiarowych kilogramów. „Good Food” idzie dokładnie w ślad za tym, znanym nam wszystkim, wiosennym trendem. Proponujemy przepisy pełne warzyw, głównie nowalijek, których przybywa z każdym dniem. Szykujcie duży garnek, wok, patelnie, porządne naczynie do zapiekania. Będziecie komponować potrawy z sezonowych składników, pełne witamin, bajecznie kolorowe. Polecamy znakomite dania jednogarnkowe, potrawy stir-fry, wytrawne wypieki i omlety, napełnione smakowitymi farszami, lekkie obiady i kolacje – czyli smakowitości, w których składzie znajdziecie przede wszystkim warzywa.

Wiosna zobowiązuje! Nawet nasze desery są w tym numerze skromniejsze, mniej kaloryczne. Na pewno warto wypróbować przepisy na ciasta i ciasteczka, które zawsze się udają. Jeśli mówimy o lżejszej i zdrowszej kuchni, to myślimy – może rybka… My proponujemy ryby i owoce morza w wersji na ostro. Sami spróbujcie, jakie są smaczne.

W numerze znajdziecie też proste potrawy z jagnięciny. Trwa na nią sezon, a sprawdzone przepisy, będziecie mogli wykorzystać na Wielkanoc. Jeśli spodziewacie się tłumu gości – zabierzcie ich w kulinarną podróż do Meksyku – tradycyjne dania meksykańskie zaspokoją największy głód. Mamy też kilka pomysłów na domową ucztę, w piątkowy wieczór.

Polecam marcowy numer, życząc Wam zdrowej, smacznej wiosny!

Zapraszam do lektury,
Barbara Komorowska

Szlakami smaków

Dodaj swój komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

O mnie

O mnie

Witajcie... na najwyższym kulinarnym blogu w Polsce. Zakopane... miasto w którym się wychowałem i mieszkam , to jak zapewne wiecie idealna baza wypadowa na górskie szlaki.
Mam nadzieję , że od teraz będzie to również idealne miejsce do naszych wspólnych kulinarnych podróży i wycieczek - "Szlakami Smaków".
Zapraszam do odkrywania , smakowania , poznawania tych zupełnie nowych jak również tych bardziej znanych kulinarnych ścieżek.

Ja , to ten gość po prawej (na zdjęciu) wraz z Tomkiem Jakubiakiem, byłem uczestnikiem warsztatów kulinarnych "Zdrowy Fast Food" w Akademii Smaku Boscha.

Komentujcie, udostępniajcie, odwiedzajcie. Będę się starał, żeby było coraz smaczniej ...
Pozdrawiam Piotrek :))

Polub nas na FB

Kategorie

Grill

Grill

Kasza i ryż

Kasza i ryż

Ryby

Ryby

Sałatki i surówki

Sałatki i surówki

Warzywa

Warzywa

Wołowina

Wołowina

Zupy

Zupy

Popularne Tagi

jaglana kasza zdrowe

Polecamy – Noclegi Zakopane

Zakopane Tanie Spanie

Popularne przepisy

  • Pieczony udziec z indykaPieczony udziec z indyka Pieczony udziec z indyka Soczysty, bardzo smaczny , rozpływający się…
  • Smażona kacza pierś czyli Stek z kaczkiSmażona kacza pierś czyli Stek z kaczki Smażona kacza pierś czyli Stek z kaczki , to nic…
  • Pieczony boczek z piekarnikaPieczony boczek z piekarnika Pyszny pieczony boczek. Świetny pomysł zarówno jako danie obiadowe ,…
  • Pieczony kalafiorPieczony kalafior Proste i bardzo smaczne danie. Pieczony w piekarniku kalafior z…
  • Rydze z patelni smażone na maśle po ZakopiańskuRydze z patelni smażone na maśle po Zakopiańsku Rydze z patelni smażone na maśle po Zakopiańsku Proste, i…

Polub nas na FB

Facebook Pagelike Widget

Popularne artykuły

  • Ziemniaki truflowe (Fioletowe ziemniaki)Ziemniaki truflowe (Fioletowe ziemniaki) Ziemniaki truflowe czyli Vitelotte, zwane również Chińskimi truflami, to francuska…
  • Komosa ryżowa (quinoa) - Co to jest i jak ją gotować?Komosa ryżowa (quinoa) – Co to jest i jak ją gotować? Komosa ryżowa (quinoa) - Co to jest i jak ją…
  • Kiseli kupus - kiszona główka kapustyKiseli kupus – kiszona główka kapusty Kiseli kupus - kiszona główka kapusty O istnieniu produktu o…
  • Kurki w kuchni - jak je oczyścić i jak mrozićKurki w kuchni – jak je oczyścić i jak mrozić Kurki w kuchni mają naprawdę szerokie zastosowanie. Bardzo często stanowią…
  • Zest i zester – co to jest?Zest i zester – co to jest? Zest i zester – co to jest? Zest - to…
  • Kontakt

Szlakami Smaków © 2016-2021