Good Food Edycja Polska 03/2017
Good Food Edycja Polska 03/2017
W numerze :
Trendy i nowości
• Z CZYM TO SIĘ JE? Wiosenna dieta może być przyjemna
• MIŁOŚĆ OD PIERWSZEGO KĘSA Ciasteczka, które przekażą najczulsze wyznania, gdy Tobie zabraknie słów
• DESER MARZEŃ Kremowe mini-puddingi z mascarpone i bananami
W tym miesiącu
• DORZUĆ WIOSNĘ DO GARNKÓW Jednogarnkowe potrawy do których dodasz mnóstwo wiosennych warzyw, witamin i smaków!
• PROSTE PRZEPISY NA JAGNIĘCINĘ Właśnie jest na nią sezon. Wypróbowane teraz przepisy, zachowaj na Wielkanoc
• CELEBRUJMY DANIA STIR-FRY Przepiękne i, oczywiście – przepyszne wieloskładnikowe kompozycje, przyrządzone w 20 minut
Zdrowo na co dzień
• UGOTUJ TO DZISIAJ! Dania na obiad lub kolację, inspirowane kuchniami świata, od Maroka po Skandynawię. Znajdź ulubiony przepis
• 6 NAJLEPSZYCH OMLETÓW Idealny omlet francuski, omlet à la suflet z karczochami i pieczoną papryką… Na śniadanie, obiad, kolację
• SŁODKIE I LEKKIE Desery, które poprawią samopoczucie i nie zburzą wiosennych postanowień, dotyczących odchudzania
• OBIAD BEZ NABIAŁU Sycące i smaczne potrawy z roślinnych składników. Przepisy, w których wykorzystasz wszystko, co oferuje wiosna
• WEGAŃSKIE CIASTECZKA Chrupiące batoniki ze słonym karmelem i czekoladową polewą. Nie tylko weganie się skuszą!
• KURCZAK BIRYANI Klasyczna potrawa w wersji light, ale tak samo smaczna. Zrób więcej, żeby zostało na jutro
Historie od kuchni
• PIĄTKOWY WIECZÓR, PO PROSTU Czasem marzymy, by spędzić go w domu z rodziną, przyjaciółmi. Warto przygotować coś pysznego i podjadać non stop, bez wyrzutów sumienia
GF Inspiruje
• WYTRAWNE WYPIEKI Paszteciki, tarty, bułeczki, placki, calzone. Farsze i nadzienia na każdy gust. Aż wspaniałych 13 przepisów!
• OGNISTE RYBY Czyli ryby i owoce morza w wersji na ostro. Pieczone, duszone, grillowane, wrzucone do jednego garnka z pysznymi dodatkami – wybieraj!
• WEGETARIAŃSKA UCZTA Zjedz jeszcze więcej wiosennych warzyw – z ryżem, w aromatycznym curry i pikantnym chili
• CIASTA, KTÓRE ZAWSZE WYCHODZĄ Sprawdzone przepisy najlepszych kucharzy. Tu nie ma miejsca na improwizację, ale efekt jest przewidywalnie znakomity
Podróże
• NAŁÓŻ SOBIE PO MEKSYKAŃSKU Przystawki, danie główne deser – można najeść się do syna, gotując, zgodnie z przepisami jednej z najlepszych kuchni świata
Co numer
• KLUB CIAST Podajemy przepis na ciasto francuskie, a potem klasyczne Eccles przechodzą metamorfozę
• WSZYSTKO O RYŻU Małe ziarenka mają różny smak i przeznaczenie
• ABC SUSZONYCH PRZYPRAW Jak suszyć, przechowywać, do czego używać suszonych listków, łodyg, płatków
Redaktor Naczelny poleca :
Dorzućcie do garnków trochę wiosny! Z takim przesłaniem, oddajemy w Wasze ręce kolejny numer magazynu.
Wiosną chcemy się odnowić, odświeżyć, lepiej się poczuć i zrzucić kilka nadmiarowych kilogramów. „Good Food” idzie dokładnie w ślad za tym, znanym nam wszystkim, wiosennym trendem. Proponujemy przepisy pełne warzyw, głównie nowalijek, których przybywa z każdym dniem. Szykujcie duży garnek, wok, patelnie, porządne naczynie do zapiekania. Będziecie komponować potrawy z sezonowych składników, pełne witamin, bajecznie kolorowe. Polecamy znakomite dania jednogarnkowe, potrawy stir-fry, wytrawne wypieki i omlety, napełnione smakowitymi farszami, lekkie obiady i kolacje – czyli smakowitości, w których składzie znajdziecie przede wszystkim warzywa.
Wiosna zobowiązuje! Nawet nasze desery są w tym numerze skromniejsze, mniej kaloryczne. Na pewno warto wypróbować przepisy na ciasta i ciasteczka, które zawsze się udają. Jeśli mówimy o lżejszej i zdrowszej kuchni, to myślimy – może rybka… My proponujemy ryby i owoce morza w wersji na ostro. Sami spróbujcie, jakie są smaczne.
W numerze znajdziecie też proste potrawy z jagnięciny. Trwa na nią sezon, a sprawdzone przepisy, będziecie mogli wykorzystać na Wielkanoc. Jeśli spodziewacie się tłumu gości – zabierzcie ich w kulinarną podróż do Meksyku – tradycyjne dania meksykańskie zaspokoją największy głód. Mamy też kilka pomysłów na domową ucztę, w piątkowy wieczór.
Polecam marcowy numer, życząc Wam zdrowej, smacznej wiosny!
Zapraszam do lektury,
Barbara Komorowska