https://szlakamismakow.pl
  • START Blog kulinarny
  • Przepisy
  • Aktualności
  • Kulinarne ABC
  • Encyklopedia przypraw
  • Kontakt
  • START Blog kulinarny
  • Przepisy
  • Aktualności
  • Kulinarne ABC
  • Encyklopedia przypraw
  • Kontakt
  • Home
  • Aktualności
  • Good Food Edycja Polska 01/2017

Good Food Edycja Polska 01/2017

Wpis sty 18th, 2017
przez Szlakami smaków
Kategorie:
  • Aktualności
  • Prasa kulinarna
Good Food Edycja Polska 01/2017
W styczniowym wydaniu m.in. :
• Z CZYM TO SIĘ JE? Sprawdź, co jest najlepsze zimą
• BROWNIE Z NIESPODZIANKĄ. Burak wśród składników – mniej kalorii i bajeczny, różowy lukier na wierzchu
• KORZENIE JAK MARZENIE. Gwiazdą sezonu są warzywa korzeniowe. W zapiekankach, placuszkach, sałatkach przestają być zwykłe i skromne
• SŁONECZNE WYPIEKI. Czerwone pomarańcze mają swój czas. Teraz są najlepsze. Ciesz się nimi, jak tylko możesz!
Good Food Edycja Polska 01/2017
Zdrowo na co dzień
• ŁOSOŚ Z FENKUŁEM. 5 składników, chwila w kuchni i można siadać do stołu
• PEŁNIA SMAKU. Spróbuj wegetariańskich kotletów z jarmużu i komosy ryżowej
• BEZGLUTENOWY PUDDING. Będzie smakował każdemu. Możesz go podać jeszcze dziś
• 7-DNIOWA DIETA. Działaj według planu: poznaj zasady odchudzania oraz 15 przepisów na śniadania, obiady i kolacje

Historie od kuchni

• CZEKOLADA, JAKIEJ NIE ZNALIŚCIE. Czekoladowa zupa, czekoladowa ziemia, czekoladowe salami… Można oszaleć ze szczęścia!
• GRZESZNY KARMEL. Kilka porad i wspaniałe przepisy na dania z karmelem. I nie są to wyłącznie desery

Good Food Inspiruje

• ŚWIĘTUJ PO SKANDYNAWSKU. Na dobre wejście w Nowy Rok – intrygujące przekąski z niewyszukanych składników oraz drinki w kolorach tęczy
• BEZ WYRZUTÓW SUMIENIA. Raz na rok nie żałuj sobie masła, śmietany, serów i pieczonych mięs, pysznie przygotowanych i doprawionych
• W ZIMOWĄ NIEDZIELĘ. Tradycyjny niedzielny obiad. Na bogato, z bezowym plackiem po sewilsku na deser
• RYBNA KOLACJA. Zaprasza na nią Tom Kerridge. Będzie zupa z małżami, łupacz pod chrupiącą pierzynką i najlepsze wina

 Good Food Edycja Polska 01/2017

Podróże :

• KUCHNIA CHIŃSKA NA NOWO. Poznajcie potrawy dzisiejszej kuchni syczuańskiej. Jest ostro! Mięso, krewetki, pikle w pikantnych marynatach
• SMAK INDII. Ulubione przyprawy Indii odkryte na nowo. Przekąska z serem paneer, danie główne – ryż subzi biryani, kokosowe curry z kurczakiem i kolendrą…

oraz :
• SŁOŃCE W DESERZE. James Martin zaprasza na słodkości z tropikalnymi owocami. Podejmij wyzwanie i przygotuj suflet z marakują
• KLUB CIAST. Mniej cukru, mniej kalorii, więcej zdrowia i satysfakcji. Dowiedz się, czym zastąpić zwykły cukier, nie rezygnując ze słodkiego smaku
• MIGDAŁY. Dowiedz się, jak dojrzewają, co w sobie kryją, z czym je jeść

 

Good Food Edycja Polska 01/2017

130 stron kulinarnych inspiracji.  Magazyn kosztuje 12 zł

Redaktor Naczelny poleca :

Styczniowy numer to kraina obfitości i kulinarnych szaleństw…  Czekolada. Karmel. Bezy. Suflety. Tropikalne owoce. Ciasta, ciasteczka, desery. Maślane zapiekanki. Pieczone mięsa. Zapraszamy na absolutnie niesamowite czekoladowe wariacje, na specjały, ociekające karmelem – nie tylko na słodko. Na naszych łamach znajdziecie też przepisy na wypieki i desery, nasycone aromatem cytrusów i tropikalnych owoców. Proponujemy domową ucztę, w której podano smakowite dania, pełne masła, śmietany, rozpływających się serów, mięs, ociekających sosem. Raz w roku zjedzmy je bez wyrzutów sumienia.

Zapraszamy też na karnawałowe przyjęcie z przyjaciółmi. Urządzamy je w stylu skandynawskim – będą wyszukane przekąski z ogólnie dostępnych składników, pomysłowe drinki. Good Food, mimo karnawałowego rozpasania, nie zapomina o zdrowej kuchni. Wśród propozycji: 7-dniowa dieta, która pozwoli zrzucić kilka kilogramów i lepiej się poczuć, desery z obniżoną zawartością cukru, przepisy na lekkie dania wegetariańskie, wegańskie, bezglutenowe.

Smacznego! Oraz szczęścia i zdrowia w Nowym Roku! Niech spełnią się Wasze marzenia… Także te kulinarne. W tym staramy się pomóc, jak tylko możemy 🙂

Zapraszam do lektury,
Barbara Komorowska

Szlakami smaków

Dodaj swój komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

O mnie

O mnie

Witajcie... na najwyższym kulinarnym blogu w Polsce. Zakopane... miasto w którym się wychowałem i mieszkam , to jak zapewne wiecie idealna baza wypadowa na górskie szlaki.
Mam nadzieję , że od teraz będzie to również idealne miejsce do naszych wspólnych kulinarnych podróży i wycieczek - "Szlakami Smaków".
Zapraszam do odkrywania , smakowania , poznawania tych zupełnie nowych jak również tych bardziej znanych kulinarnych ścieżek.

Ja , to ten gość po prawej (na zdjęciu) wraz z Tomkiem Jakubiakiem, byłem uczestnikiem warsztatów kulinarnych "Zdrowy Fast Food" w Akademii Smaku Boscha.

Komentujcie, udostępniajcie, odwiedzajcie. Będę się starał, żeby było coraz smaczniej ...
Pozdrawiam Piotrek :))

Polub nas na FB

Kategorie

Grill

Grill

Kasza i ryż

Kasza i ryż

Ryby

Ryby

Sałatki i surówki

Sałatki i surówki

Warzywa

Warzywa

Wołowina

Wołowina

Zupy

Zupy

Popularne Tagi

jaglana kasza zdrowe

Polecamy – Noclegi Zakopane

Zakopane Tanie Spanie

Popularne przepisy

  • Pieczony udziec z indykaPieczony udziec z indyka Pieczony udziec z indyka Soczysty, bardzo smaczny , rozpływający się…
  • Smażona kacza pierś czyli Stek z kaczkiSmażona kacza pierś czyli Stek z kaczki Smażona kacza pierś czyli Stek z kaczki , to nic…
  • Pieczony boczek z piekarnikaPieczony boczek z piekarnika Pyszny pieczony boczek. Świetny pomysł zarówno jako danie obiadowe ,…
  • Pieczony kalafiorPieczony kalafior Proste i bardzo smaczne danie. Pieczony w piekarniku kalafior z…
  • Rydze z patelni smażone na maśle po ZakopiańskuRydze z patelni smażone na maśle po Zakopiańsku Rydze z patelni smażone na maśle po Zakopiańsku Proste, i…

Polub nas na FB

Facebook Pagelike Widget

Popularne artykuły

  • Ziemniaki truflowe (Fioletowe ziemniaki)Ziemniaki truflowe (Fioletowe ziemniaki) Ziemniaki truflowe czyli Vitelotte, zwane również Chińskimi truflami, to francuska…
  • Komosa ryżowa (quinoa) - Co to jest i jak ją gotować?Komosa ryżowa (quinoa) – Co to jest i jak ją gotować? Komosa ryżowa (quinoa) - Co to jest i jak ją…
  • Kiseli kupus - kiszona główka kapustyKiseli kupus – kiszona główka kapusty Kiseli kupus - kiszona główka kapusty O istnieniu produktu o…
  • Kurki w kuchni - jak je oczyścić i jak mrozićKurki w kuchni – jak je oczyścić i jak mrozić Kurki w kuchni mają naprawdę szerokie zastosowanie. Bardzo często stanowią…
  • Zest i zester – co to jest?Zest i zester – co to jest? Zest i zester – co to jest? Zest - to…
  • Kontakt

Szlakami Smaków © 2016-2021