https://szlakamismakow.pl
  • START Blog kulinarny
  • Przepisy
  • Aktualności
  • Kulinarne ABC
  • Encyklopedia przypraw
  • Kontakt
  • START Blog kulinarny
  • Przepisy
  • Aktualności
  • Kulinarne ABC
  • Encyklopedia przypraw
  • Kontakt
  • Home
  • Aktualności
  • „Chleb” Tomasz Deker

„Chleb” Tomasz Deker

Wpis sty 6th, 2018
przez Szlakami smaków
Kategorie:
  • Aktualności
  • Kulinarna biblioteka

„Chleb” Tomasz Deker

Nakładem wydawnictwa Burda Publishing Polska już wkrótce ukaże się

nowa książka Tomasza Dekera pt. 'Chleb”

Tomasz Deker – Mistrz cukiernictwa, współwłaściciel sieci cukierni T. Deker Patissier & Chocolatier. Na antenie Kuchni+ prowadzi autorski program „Desery Dekera”. Wieloletni szef cukierni w sopockim Hotelu Haffner, juror licznych konkursów (m.in. Bocuse d?Or, Arte Culinaria Italia). Współpracuje z magazynami o tematyce kulinarnej („Palce lizać”, „Food & Friends”, „Food Service”), a widzowie znają go z programów takich jak „Kawaczy herbata?” i „Pytanie na śniadanie”. Juror Polskiego Turnieju Wypieków „Bake Off – Ale Ciacho!”

(opis wydawcy)

Żeby zjeść przepyszne i zdrowe pieczywo, nie musisz iść na zakupy do tradycyjnej piekarni. Tomasz Deker nauczy Cię przygotowywać je we własnym domu.

Zaskocz swoich bliskich smakiem domowych wypieków – zarówno tradycyjnych jak chleb pszenno-żytni, rogale z makiem czy kajzerki,  jak i mniej znanych jak chociażby chleb piwny, bułki jogurtowe lub chleb z orzechami laskowymi, figami, rozmarynem i koprem włoskim.

Amatorzy słodyczy także znajdą tu coś dla siebie, m.in. strudel drożdżowy z żurawiną i pyszne jagodzianki.

Z książką Chleb już nigdy nie zabraknie Ci pieczywa!

 


Moda na własnoręczne wypieki jest coraz większa. Jednym z jej propagatorów jest Tomasz Deker – cukiernik, który w swojej książce pokazuje, że aby upiec własny chleb nie potrzebujemy specjalistycznej aparatury, ani lat doświadczenia. Książka o tym, jak upiec chleb we własnym domu w asyście dzieci i ku zdrowiu całej rodziny.

 

Oprawa twarda
Liczba stron: 200
Format: 204×260
Premiera: 17.01.2018r.
Wydawnictwo: Burda Publishing Polska

Szlakami smaków

Dodaj swój komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

O mnie

O mnie

Witajcie... na najwyższym kulinarnym blogu w Polsce. Zakopane... miasto w którym się wychowałem i mieszkam , to jak zapewne wiecie idealna baza wypadowa na górskie szlaki.
Mam nadzieję , że od teraz będzie to również idealne miejsce do naszych wspólnych kulinarnych podróży i wycieczek - "Szlakami Smaków".
Zapraszam do odkrywania , smakowania , poznawania tych zupełnie nowych jak również tych bardziej znanych kulinarnych ścieżek.

Ja , to ten gość po prawej (na zdjęciu) wraz z Tomkiem Jakubiakiem, byłem uczestnikiem warsztatów kulinarnych "Zdrowy Fast Food" w Akademii Smaku Boscha.

Komentujcie, udostępniajcie, odwiedzajcie. Będę się starał, żeby było coraz smaczniej ...
Pozdrawiam Piotrek :))

Polub nas na FB

Kategorie

Grill

Grill

Kasza i ryż

Kasza i ryż

Ryby

Ryby

Sałatki i surówki

Sałatki i surówki

Warzywa

Warzywa

Wołowina

Wołowina

Zupy

Zupy

Popularne Tagi

jaglana kasza zdrowe

Polecamy – Noclegi Zakopane

Zakopane Tanie Spanie

Popularne przepisy

  • Pieczony udziec z indykaPieczony udziec z indyka Pieczony udziec z indyka Soczysty, bardzo smaczny , rozpływający się…
  • Smażona kacza pierś czyli Stek z kaczkiSmażona kacza pierś czyli Stek z kaczki Smażona kacza pierś czyli Stek z kaczki , to nic…
  • Pieczony boczek z piekarnikaPieczony boczek z piekarnika Pyszny pieczony boczek. Świetny pomysł zarówno jako danie obiadowe ,…
  • Pieczony kalafiorPieczony kalafior Proste i bardzo smaczne danie. Pieczony w piekarniku kalafior z…
  • Rydze z patelni smażone na maśle po ZakopiańskuRydze z patelni smażone na maśle po Zakopiańsku Rydze z patelni smażone na maśle po Zakopiańsku Proste, i…

Polub nas na FB

Facebook Pagelike Widget

Popularne artykuły

  • Ziemniaki truflowe (Fioletowe ziemniaki)Ziemniaki truflowe (Fioletowe ziemniaki) Ziemniaki truflowe czyli Vitelotte, zwane również Chińskimi truflami, to francuska…
  • Komosa ryżowa (quinoa) - Co to jest i jak ją gotować?Komosa ryżowa (quinoa) – Co to jest i jak ją gotować? Komosa ryżowa (quinoa) - Co to jest i jak ją…
  • Kiseli kupus - kiszona główka kapustyKiseli kupus – kiszona główka kapusty Kiseli kupus - kiszona główka kapusty O istnieniu produktu o…
  • Kurki w kuchni - jak je oczyścić i jak mrozićKurki w kuchni – jak je oczyścić i jak mrozić Kurki w kuchni mają naprawdę szerokie zastosowanie. Bardzo często stanowią…
  • Zest i zester – co to jest?Zest i zester – co to jest? Zest i zester – co to jest? Zest - to…
  • Kontakt

Szlakami Smaków © 2016-2021