„Chleb” Tomasz Deker
„Chleb” Tomasz Deker
Nakładem wydawnictwa Burda Publishing Polska już wkrótce ukaże się
nowa książka Tomasza Dekera pt. 'Chleb”
Tomasz Deker – Mistrz cukiernictwa, współwłaściciel sieci cukierni T. Deker Patissier & Chocolatier. Na antenie Kuchni+ prowadzi autorski program „Desery Dekera”. Wieloletni szef cukierni w sopockim Hotelu Haffner, juror licznych konkursów (m.in. Bocuse d?Or, Arte Culinaria Italia). Współpracuje z magazynami o tematyce kulinarnej („Palce lizać”, „Food & Friends”, „Food Service”), a widzowie znają go z programów takich jak „Kawaczy herbata?” i „Pytanie na śniadanie”. Juror Polskiego Turnieju Wypieków „Bake Off – Ale Ciacho!”
(opis wydawcy)
Żeby zjeść przepyszne i zdrowe pieczywo, nie musisz iść na zakupy do tradycyjnej piekarni. Tomasz Deker nauczy Cię przygotowywać je we własnym domu.
Zaskocz swoich bliskich smakiem domowych wypieków – zarówno tradycyjnych jak chleb pszenno-żytni, rogale z makiem czy kajzerki, jak i mniej znanych jak chociażby chleb piwny, bułki jogurtowe lub chleb z orzechami laskowymi, figami, rozmarynem i koprem włoskim.
Amatorzy słodyczy także znajdą tu coś dla siebie, m.in. strudel drożdżowy z żurawiną i pyszne jagodzianki.
Z książką Chleb już nigdy nie zabraknie Ci pieczywa!
Moda na własnoręczne wypieki jest coraz większa. Jednym z jej propagatorów jest Tomasz Deker – cukiernik, który w swojej książce pokazuje, że aby upiec własny chleb nie potrzebujemy specjalistycznej aparatury, ani lat doświadczenia. Książka o tym, jak upiec chleb we własnym domu w asyście dzieci i ku zdrowiu całej rodziny.
Oprawa twarda
Liczba stron: 200
Format: 204×260
Premiera: 17.01.2018r.
Wydawnictwo: Burda Publishing Polska