Kuchnia 10-2017 Magazyn dla smakoszy
Kuchnia 10-2017 Magazyn dla smakoszy
W wydaniu październikowym przepisy na dania zawierające wyłącznie polskie produkty.
Założyliśmy, że wszystkie składniki użyte w naszych przepisach w tym numerze muszą pochodzić z Polski – mówi Ewa Wagner, redaktor naczelna. – Odrzuciliśmy nawet pieprz, bo ten przecież pochodzi z importu. Zapytacie, po co ta zabawa? Mamy wrażenie, że wielu Polaków ciągle nie docenia polskiej żywności i potencjału lokalnych dostawców, wydaje im się, że robienie zakupów na bazarze jest kosztowniejsze niż w dyskoncie – dodaje.
W wydaniu czytelnicy znajdą przepisy m.in. na słodkie i wytrawne dania z gruszek, jesienne nalewki, proste i wyrafinowane placki ziemniaczane, a także sposoby na łączenie kaszy i grzybów oraz na potrawy ze składników sezonowych. Redakcja zaprezentuje kulinarne zalety Podlasia i przedstawi historię kaszy. Czytelnicy znajdą w wydaniu także 20-stronicowy zeszyt z przepisami na dania kuchni polskiej podzielony według regionów, z których pochodzą potrawy.
„Kuchnia” to ekskluzywny miesięcznik dla miłośników sztuki kulinarnej prezentujący autorskie i sprawdzone przepisy, odkrywający przed Czytelnikami wspaniały świat smaków i aromatów.
Na łamach czasopisma zamieszczane są przepisy: sezonowe, na każdą okazję, oryginalne, proste, robione od podstaw, zawsze sprawdzone. Raz tradycyjne, raz nowoczesne, nasze rodzime, z różnych stron świata, opatrzone doskonałymi, artystycznymi zdjęciami.
W magazynie znajdziemy także artykuły na temat zwyczajów kulinarnych w różnych zakątkach świata i Polski, ciekawostki historyczne z kuchnią i jedzeniem w tle, porady dotyczące wyposażenia kuchni, poświęcone drobiazgom, urządzeniom, akcesoriom, skrzące się dowcipem felietony oraz nowiny i plotki ze świata szlachetnych trunków.
Kuchnia 10-2017 Magazyn dla smakoszy
122 strony – 9,99 zł