Moje Gotowanie 04/2017
Moje Gotowanie 04/2017
W najnowszym numerze przeczytacie m.in :
Wielkie wiosenne śniadanie
Propozycja różnorodnych, wysmakowanych dań, wprost na wielkanocna ucztę
Smak z górnej półki
Marcepan – Plastyczna słodka masa z migdałów, cukru i wody różanej – idealna do dekoracji świątecznych słodkości.
Kronika przyjemności
Maria Pakulnis – Chce pamiętać to co dobre. Znana i lubiana aktorka opowiada jak się odradza wraz z nadchodzącą wiosną.
Sosy – Sos do smaku. Idealne dipy do świątecznych potraw.
Sałatki – Kształtne jarzynowe. Ulubione od zawsze, okraszone majonezem, podane w nieoczywistej formie.
Dania główne – Pieczenie wolno pieczone. Smakowite mięsa dłuuugo pieczone w bardzo niskich temperaturach.
Moje Gotowanie 04/2017
Szkoła mistrzów
Agata Wojda – Figle z babami (i nie tylko). Propozycje dla tych, którzy nie przepadają za słodkościami i dbają o linie.
Po wegetariańskiej stronie stołu
Kinga Błaszczyk-Wójcicka – Chrup, chrup wiosna! Świeże, młode pełne witamin warzywa i zioła wzbogaca nasze sałatki, kanapki, naleśniki i makarony
Gotowanie z pasją
Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz – Naprawdę wielka zupa. Tradycyjny polski żur głównym bohaterem świątecznego stołu.
Moje Gotowanie 04/2017
Slow food
Do chrzanu! Klaudyna Hebda opowiada o tej prawdziwie ostrej polskiej przyprawie. Dowiemy się, jak przygotować mus, majonez i musztardę chrzanowa oraz chałkę i jagnięcinę
Na zdrowie
TAK! dla rzeżuchy. Jest nie tylko pikantna wielkanocna zielenina, ale ma także dobry wpływ na przemianę materii i tarczyce
Szybko, łatwo, pysznie
Kwaśna śmietana na słodko i pikantnie
Trudno sobie bez niej wyobrazić aksamitne zupy, sosy, kremy, czy choćby śledzika.
Smaki podróży
Uliczkę znam w Barcelonie – Stolica Katalonii, miasto modernizmu, piłki nożnej, mody i bajecznej architektury, tradycji kulinarnej i początków kuchni molekularnej.
Moje Gotowanie 04/2017