Moje Gotowanie 03/2017
Moje Gotowanie 03/2017
Marcowy numer możecie już kupić. W środku jak zwykle wiele ciekawych kuchennych wyzwań okraszonych super fotkami. Mój egzemplarz gazety został trochę ostatnio nadwyrężony, ponieważ posłużył mi już do kilku fajnych inspiracji kuchennych.
W marcowym wydaniu znajdziecie m.in :
Hit marca Król Magrebu – kuskus W świecie muzułmańskim jest symbolem szczęścia i bogactwa
Na czasie Grzyby jak ostrygi Mięsiste, o delikatnej konsystencji boczniaki świetnie sprawdzają się jako główny składnik przekąsek i dań obiadowych
Smak z górnej półki Kala namak Oryginalny produkt spożywczy. Przypomina kamienie szlachetne, a to… sól kuchenna prosto z Himalajów
Kronika przyjemności Jerzy Sobienia Mistrz kulinarny, ulubieniec telewidzów, ostatnio wydał książkę o zdrowym ulicznym jedzeniu
Moje Gotowanie 03/2017
Poranki z Beata. Zwyciezczyni II sezonu „MasterChefa” zdradza nam przepisy na energetyczne śniadania.
Przekąski Kiełkuje w nas wiosna. Jedzmy wiec kiełki, najlepiej na surowo, w towarzystwie owoców i warzyw.
Zupy Pochwała prostoty. Czasami przychodzi nam ochota na tradycyjne domowe zupy – smaczne, pachnące i rozgrzewające.
Naleśniki siła inspiracji Pomysłów na nie jest tak wiele, jak tych, którzy je smażą m.in. sezamowe z warzywami, zapiekane z kozim serem i na słodko – czekoladowe
Desery Śmietanka towarzyska. Desery z bita śmietana. Kto ich nie lubi? 🙂
Szkoła mistrzów – Agata Wojda Mistrzyni kuchni przyrządza kotlety z myślą o mięsożernych i wegetarianach. Wieprzowe z oliwkami; z kurczaka w kuskusie i sezamie; z ziemniaków i włoskiej kapusty; ryżowe z pestkami dyni i oscypkiem.
Gotowanie z pasją Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz FasoLOVE. Trochę zapomniana, teraz zaczęła znowu powracać na polskie stoły. Mowa oczywiście o fasoli.
Moje Gotowanie 03/2017
Slow ford – Głęboko usmażone Klaudyna Hebda smaży w głębokim tłuszczu indyjskie pierożki z nadzieniem z soczewicy, róże chrustowe i sakiewki chrustowe.
Na zdrowie TAK! dla karobu Jest słodszy od kakao i czekolady, dlatego świetnie sprawdza się jako słodzik do deserów.
Szybko, łatwo, pysznie Brokuły, zielone róże przedwiośnia Nawet w marcu są pełne witamin i smaku. Wykorzystać je można do frittaty z groszkiem, uniwersalnego pesto, sałatki z bakaliami i tarty z porem i migdałami.
Smaki podróży Buenos Aires – Paryż Ameryki Południowej Stolica Argentyny zachwyca stylem życia, mocno południowo-europejskim. A jej mieszkańcy kochają dobre jedzenie i oczywiście tango.
Moje Gotowanie 03/2017