Good Food Edycja Polska 01/2017
• BROWNIE Z NIESPODZIANKĄ. Burak wśród składników – mniej kalorii i bajeczny, różowy lukier na wierzchu
• SŁONECZNE WYPIEKI. Czerwone pomarańcze mają swój czas. Teraz są najlepsze. Ciesz się nimi, jak tylko możesz!
• PEŁNIA SMAKU. Spróbuj wegetariańskich kotletów z jarmużu i komosy ryżowej
• BEZGLUTENOWY PUDDING. Będzie smakował każdemu. Możesz go podać jeszcze dziś
• 7-DNIOWA DIETA. Działaj według planu: poznaj zasady odchudzania oraz 15 przepisów na śniadania, obiady i kolacje
Historie od kuchni
• CZEKOLADA, JAKIEJ NIE ZNALIŚCIE. Czekoladowa zupa, czekoladowa ziemia, czekoladowe salami… Można oszaleć ze szczęścia!
• GRZESZNY KARMEL. Kilka porad i wspaniałe przepisy na dania z karmelem. I nie są to wyłącznie desery
Good Food Inspiruje
• ŚWIĘTUJ PO SKANDYNAWSKU. Na dobre wejście w Nowy Rok – intrygujące przekąski z niewyszukanych składników oraz drinki w kolorach tęczy
• BEZ WYRZUTÓW SUMIENIA. Raz na rok nie żałuj sobie masła, śmietany, serów i pieczonych mięs, pysznie przygotowanych i doprawionych
• W ZIMOWĄ NIEDZIELĘ. Tradycyjny niedzielny obiad. Na bogato, z bezowym plackiem po sewilsku na deser
• RYBNA KOLACJA. Zaprasza na nią Tom Kerridge. Będzie zupa z małżami, łupacz pod chrupiącą pierzynką i najlepsze wina
Podróże :
• KUCHNIA CHIŃSKA NA NOWO. Poznajcie potrawy dzisiejszej kuchni syczuańskiej. Jest ostro! Mięso, krewetki, pikle w pikantnych marynatach
• SMAK INDII. Ulubione przyprawy Indii odkryte na nowo. Przekąska z serem paneer, danie główne – ryż subzi biryani, kokosowe curry z kurczakiem i kolendrą…
oraz :
• SŁOŃCE W DESERZE. James Martin zaprasza na słodkości z tropikalnymi owocami. Podejmij wyzwanie i przygotuj suflet z marakują
• KLUB CIAST. Mniej cukru, mniej kalorii, więcej zdrowia i satysfakcji. Dowiedz się, czym zastąpić zwykły cukier, nie rezygnując ze słodkiego smaku
• MIGDAŁY. Dowiedz się, jak dojrzewają, co w sobie kryją, z czym je jeść
Good Food Edycja Polska 01/2017
130 stron kulinarnych inspiracji. Magazyn kosztuje 12 zł
Redaktor Naczelny poleca :
Styczniowy numer to kraina obfitości i kulinarnych szaleństw… Czekolada. Karmel. Bezy. Suflety. Tropikalne owoce. Ciasta, ciasteczka, desery. Maślane zapiekanki. Pieczone mięsa. Zapraszamy na absolutnie niesamowite czekoladowe wariacje, na specjały, ociekające karmelem – nie tylko na słodko. Na naszych łamach znajdziecie też przepisy na wypieki i desery, nasycone aromatem cytrusów i tropikalnych owoców. Proponujemy domową ucztę, w której podano smakowite dania, pełne masła, śmietany, rozpływających się serów, mięs, ociekających sosem. Raz w roku zjedzmy je bez wyrzutów sumienia.
Zapraszamy też na karnawałowe przyjęcie z przyjaciółmi. Urządzamy je w stylu skandynawskim – będą wyszukane przekąski z ogólnie dostępnych składników, pomysłowe drinki. Good Food, mimo karnawałowego rozpasania, nie zapomina o zdrowej kuchni. Wśród propozycji: 7-dniowa dieta, która pozwoli zrzucić kilka kilogramów i lepiej się poczuć, desery z obniżoną zawartością cukru, przepisy na lekkie dania wegetariańskie, wegańskie, bezglutenowe.
Smacznego! Oraz szczęścia i zdrowia w Nowym Roku! Niech spełnią się Wasze marzenia… Także te kulinarne. W tym staramy się pomóc, jak tylko możemy 🙂
Zapraszam do lektury,
Barbara Komorowska