Moje Gotowanie 02/2017
Moje Gotowanie 02/2017
Macie już najnowszy numer Mojego Gotowania ? Bo ja, maniak kulinarnej prasy już mam. W środku jak zwykle wiele ciekawych kuchennych wyzwań okraszonych super fotkami 😉
znajdziecie tam m.in :
DLA ZAKOCHANYCH – BISZKOPTY!
– pomarańczowy torcik
– tiramisu
– serdeczny placek
– angielskie biskwity
Inspirujący ćwikłowy burak i 5 przepisów na czerwone burgery, pierogi, muffinki, ciasto i nietypowy barszcz…
Moje Gotowanie 02/2017
DOMOWY PAPRYKARZ I FASOLOWE PASTY
Z serii – Smak z górnej półki, tym razem : Tuńczyk
Po wegetariańskiej stronie stołu – AWOKADO, smakowite w makaronie z zielonymi warzywami, w serniku, lodach, i guacamole, na kanapkach zamiast masła
i w panierce z siemienia lnianego.
Zaskakujące szprotki w oleju. Przez lata były jedyna, łatwo dostępna zakąska do napojów wyskokowych. Dziś propozycja wykorzystania ich do sałatki, cebularzy czy spaghetti oraz apetycznych pulpecików.
Smaki podróży – Islandia – wyspa lodu i ognia. Mroczna z pozoru kraina zachwyca krajobrazem, gejzerami, zorzą polarną i kontrowersyjną kuchnią.
Serowym szalem otulone – Kaloryczne dania z pysznymi serami : cukiniowy chleb, eskalopki cielęce, ryba ze szpinakiem, tarta cebulowa i suflety.
To tylko część zawartości najnowszego wydania. Pozostałe rzeczy zapewne doczytacie już sami… Polecam. Jak tylko uda mi się coś upichcić z proponowanych przepisów w magazynie przepisów dam wam znać i opiszę 🙂
Moje Gotowanie 02/2017