Magazyn „Kuchnia” 12/2016
Właśnie wpadł mi w ręce grudniowy numer magazynu „Kuchnia”
Oczywiście tak jak w większości innych grudniowych wydań kulinarnych miesięczników tematem przewodnim są Święta Bożego Narodzenia
Znajdziemy tu więc przepisy na wigilijne ryby – pieczone, smażone, duszone i marynowane
Grzegorz Łapanowski zaproponuje pięć potraw z fasolą
W Lidze mistrzów – Karol Okrasa – Specjalnie dla czytelników magazynu „Kuchnia” Karol Okrasa przygotował receptury inspirowane tradycją.
Marta Dymek pod choinkę
Z myślą o świętach Marta proponuje warzywa z makowym pesto oraz orzechowe pralinki.
Postne pierogi – czyli przepisy nie tylko tradycyjne , ale także z innymi oryginalnymi farszami.
W grudniowym wydaniu także:
Dobieramy wina do wigilijnych potraw
Sprawdzamy, co jada się na Bahamach
Za czym tęsknią Polacy na emigracji
Jedziemy na jarmark bożonarodzeniowy do Wiednia
Odwiedzamy krakowskiego wytwórcę czekolady
Polecam moją ulubioną gazetę 🙂