Kukbuk nr.25/2017 CHINATOWN (styczeń-luty)
Kukbuk nr.25/2017 CHINATOWN (styczeń-luty)
Najnowszy numer już w sprzedaży!
Tematem przewodnim są smaki Chin. Dowiecie się jak smakują poszczególne regiony Chin, jakie trendy kulinarne aktualnie panują w Państwie Środka i czego nie należy robić z pałeczkami. Z innych tematów przeczytacie np o ostrygach zbieranych w Morzu Północnym i koreańskich obsesjach kulinarnych.
Kukbuk nr.25/2017 CHINATOWN (styczeń-luty)
Najnowszy KUKBUK to :
Rozgrzewające azjatyckie śniadanie – bao z jajecznicą, marynowane jajka i rozgrzewające congee
Przepisy obrazujące pięć smaków chińskiej kuchni
Akcesoria do otwierania ostryg i przepisy na ten najbardziej zmysłowy owoc morza
Naczynia do orientalnego gotowania
Chińskie przepisy Hongyun Chai, węża, który mało śpi i dużo pracuje
Reportaż o męskiej ceremonii niemarnowania jedzenia z Bali
Nowości książkowe
Ranking zupek chińskich
Felietony Agaty Wojdy, Macieja Nowaka, Michała Cessanisa
Rozgrzewające, niepozorne breje i ich kolorowe przybrania
Kuchnia Kasi Burzyńskiej
Rozmowa z Agnieszką Holland
Drugie śniadania na zimę
Polecam … Ja już swój egzemplarz mam 🙂