Kuchnia Kolekcja dla smakoszy Wydanie Specjalne 03/2017 – Koktajle
Kuchnia Kolekcja dla smakoszy Wydanie Specjalne 03/2017 – Koktajle
W specjalnym wydaniu magazynu „Kuchnia” (03/2017) znajdziecie przepisy na :
– koktajle owocowe i warzywne
– orzeźwiające smoothie i lemoniady
– domowe aromatyczne syropy
– mieszanki z alkoholem i drinki
– mleka roślinne
– kompozycje śniadaniowe z nasionami chia, goji, matchą, lnem oraz lawendą.
Łącznie jest to 121 przepisów na koktajle z sezonowych warzyw i owoców, klasyczne drinki z alkoholami, milkshake, lemoniady, koktajle pożywne na śniadanie, słodkie na deser i propozycje na znane miksy z różnych stron świata. Ponadto receptury na domowe mleka roślinne i syropy oraz porady praktyczne, jak przygotować koktajl (rozdrabnianie składników, łączenie smaków, przyprawianie).
Przygotowanie wieloskładnikowego koktajlu jest niezwykle proste: by otrzymać warzywno-owocowy miks, bierzemy szklankę płynu (wody, mleka, soku), półtorej szklanki pokrojonych warzyw, garść pokrojonych owoców i łyżeczkę zdrowego tłuszczu (sezamu, maku, pestek dyni, słonecznika, orzechów).
Tak przygotowany koktajl nie zawiera konserwantów, wzmacniaczy smaku i dodatkowego cukru, za to niezwykle wzbogaca nasz codzienny jadłospis. Mamy dla was porady jak przygotować koktajl idealny!
Kuchnia Kolekcja dla smakoszy Wydanie Specjalne 03/2017 – Koktajle
98 stron – Cena 9,99