Kuchnia 11-2017 Magazyn dla smakoszy
Kuchnia 11-2017 Magazyn dla smakoszy
Magazyn Kuchnia to poradnik dla smakoszy i poszukiwaczy kulinarnych inspiracji, ale również dla osób, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę z gotowaniem. Każdy numer to garść ciekawych informacji na temat sezonowych produktów oraz przepisy sprawdzone przez redakcję, zarówno dla początkujących, jak i bardziej zaawansowanych miłośników smacznego jedzenia. „Magazyn Kuchnia” to również cykl reportaży z podróży kulinarnych, felietony znanych autorów oraz artykuły o ludziach z pasją.
Listopadowy numer magazynu Kuchnia już w kioskach!
Znajdziecie w nim m.in takie tematy jak :
Włoszczyzna – nie tylko do zupy
Co prawda najczęściej robimy z niej aromatyczny bulion, ale można z niej przyrządzić wiele potraw. My proponujemy m.in.: konfitowaną gęsinę i włoszczyznę pieczoną w miodzie i tymianku, empanady z włoszczyzną, mięsem i oliwkami oraz włoszczyznę zapiekaną w sosie waniliowym.
Dynia na 15 sposobów
Sprawdź, jak łatwo przygotować puree z pieczonej dyni, która przyda ci się przez całą zimę zarówno do rozgrzewających potraw, jak smakowitych ciast.
Domowy makaron
Kucharz Paweł Zasławski tym razem nauczy nas robienia domowych klusek. Będą sprężyste i miękkie – niezastąpione w kuchni miłośników comfort food.
Kuchnia Kaukazu
Olia Hercules zabiera nas w sentymentalną podróż kulinarną po Gruzji i innych krajach Kaukazu tropem swojej ormiańskiej rodziny. Rozbudzimy wasz apetyt przepisami z jej najnowszej książki „Kaukasis”, która niedawno ukazała się w Polsce.
Gęś – listopadowy przebój
Najpierw ją marynujemy potem powolnie dusimy. W efekcie otrzymujemy soczystą i miękką gęsinę o słodko-kwaśnym smaku.
W „Kuchni” jak zawsze specjalny dodatek (ekstra 20 stron) w postaci „Zeszytu z przepisami” tym razem motywem przewodnim są – „Dania z kurczaka”
Kuchnia 11-2017 Magazyn dla smakoszy
122 strony – 9,99 zł