Kuchnia 03/2017 Magazyn dla smakoszy
Kuchnia 03/2017 Magazyn dla smakoszy
„Kuchnia” to ekskluzywny miesięcznik dla miłośników sztuki kulinarnej prezentujący autorskie i sprawdzone przepisy, odkrywający przed Czytelnikami wspaniały świat smaków i aromatów.
Na łamach czasopisma zamieszczane są przepisy: sezonowe, na każdą okazję, oryginalne, proste, robione od podstaw, zawsze sprawdzone. Raz tradycyjne, raz nowoczesne, nasze rodzime, z różnych stron świata, opatrzone doskonałymi, artystycznymi zdjęciami.
W magazynie znajdziemy także artykuły na temat zwyczajów kulinarnych w różnych zakątkach świata i Polski, ciekawostki historyczne z kuchnią i jedzeniem w tle, porady dotyczące wyposażenia kuchni, poświęcone drobiazgom, urządzeniom, akcesoriom, skrzące się dowcipem felietony oraz nowiny i plotki ze świata szlachetnych trunków.
W marcu w Magazynie Kuchnia, wiele ciekawych artykułów i kulinarnych wyzwań
m.in :
Co wspólnego ma koncentracja z gotowaniem i dlaczego czasem warto stać się… marchewką? Odpowiedzi na te pytania w marcowym numerze Kuchni, która dostępna jest już w sprzedaży. Główny temat numeru to cykoria, która wcale nie musi być gorzka.
Maia Sobczak – znana blogerka kulinarna, przedstawia swoje rozgrzewające propozycje na potrawy z kaszy, które bez trudu będzie można przygotować w domowym zaciszu.
Przeczytamy również o rybie pieczonej w soli, ilustrowanej smakowitymi fotografiami, a także znajdziemy przepis na domowy olej kokosowy. Dla miłośników słodyczy – masa pralinowa nie tylko w czekoladkach, czyli przepis na masę i jej alternatywne sposoby wykorzystania.
Kuchnia 03/2017 Magazyn dla smakoszy