





Szaszłykowe roladki z kurczaka i cukini owinięte boczkiem
Zamiast klasycznego szaszłyka, nadziewanego szeregowo mięsem i warzywami, polecam wam prosty i bardzo efektowny sposób na nadziewane na patyku drobiowe roladki, którymi oczarujecie swoich gości i rodzinę na grillowym spotkaniu.
Szaszłykowe roladki nie tylko wyglądają pięknie i kolorowo ale także bardzo dobrze smakują. Są pyszne, delikatne i aromatyczne. Poza sezonem grillowym przepis sprawdzi się również bardzo dobrze w domu, przygotowany na patelni grillowej czy w piekarniku.
Czosnek, chilli, kurkuma, nasiona kolendry, miód, sok z cytryny, zioła stworzą razem idealna marynatę która nadaje kurczakowi i warzywom niepowtarzalnego aromatu i wykwintnego smaku.
Patyki macie gotowe ? No to zaczynamy…
1
Zrobione
|
|
2
Zrobione
|
|
3
Zrobione
|
Przygotuj marynatę. Do większej miski wrzuć przepuszczony przez praskę czosnek, drobno posiekaną i pozbawioną pestek papryczkę chilli. Wlej olej, sok z cytryny, miód wsyp przyprawy, posól i popieprz. Wymieszaj. Dodaj kawałki mięsa oraz paprykę i cebule. Całość dokładnie ze sobą połącz. Zamarynowane mięso i warzywa odłożyć na kilkanaście minut w chłodne miejsce. |
4
Zrobione
|
|
5
Zrobione
|
|
6
Zrobione
|
Ukryj komentarze
Wygląda to genialnie.
Robiłam już dwa razy. Rewelacja !
Super… Ciesze się, że smakowały 🙂